torsdag 23 augusti 2007

Jag fick åka Ambulans=/

Igår kväll så kände jag mig bara värre o värre. Till slut orkade jag inte riktigt vara öppe o gå ens=(... Till sist så var det så att jag blev tvungen att använda hela överkroppen för att dra in luft i lungorna.. Det var fruktansvärt. Var fan LIVRÄDD!!. Jag och inte riktigt kunna andas passar in så bra ihop.

Försökte ringa sjukvårdsrådgivningen men det var bara upptaget. Så syrran sa att jag skulle ringa 112 och fråga. Så jag skulle bara ringa dit o fråga. Men jag hade så svårt att prata eftersom all min energi gick åt till att få in luft i lungorna. Men hon skickade en ambulans omgående iaf. Och de kom med syrener och grejjer.. Hahha.. Å nej tänkte jag. För jag visste att jag inte var påväg att dö, bara att jag hade väldigt svårt att andas. Så kom ambulanspersonalen och tog puls och syrevärde i blodet och jag hade 99% syre så jag hade allt jag behövde=).. Men de såg att jag hade det riktigt jobbigt så jag fick följa med i ambulansen och andas in nån ånga som skulle vidga luftrören. Det hjälpte lite och det var UNDERBART att kunna andas lite bättre iaf. John följde med o syrran mötte mig nere på akuten.

Så fick jag åka runt i massa rum och de röntgade mina lungor, tog massa blod, lyssnade och tog blodtryck och ställde massa frågor. Efter ett tag så kunde jag andas nästan normalt och det var så skönt. Men då började jag skaka o darra o få hjärtklapping från ångan istället.. Men hellre det än att inte kunna andas iaf.

Alla prover visade att jag hade fina lungor, ingen infektion i kroppen eller inflammation. Och de var ganska säkra på att det inte var Astma iaf utan att det var en allergisk reaktion. Så de skrev ut lite mediciner till mig. Och skickade en remiss till vårdcentralen i VBGA att om det inte var nån allergi så skulle jag skickas tillbaka till lung specialisterna på sjukhuset.

Chansen är så stor att det är fåglarna som är det jag är allergisk mot, så de flyttar idag. Läkaren på vårdcentralen var ganska övertygad och sa att vi GENAST måste få ut fåglarna ur lägenheten. så de flyttar ikväll.























Vi ska städa hela lägenheten och få bort allting som kan ha på sig fågeldamm osv.

Så just nu är John på apoteket och hämtar inhalator, och nån annan medicin till mig.. Så ska jag fortsätta med kortizontabletterna som jag fick på apoteket....

Men men. Nu är jag hemma och jag är OK även om andningen inte är helt vad den borde vara. Jag hoppas verkligen att det visar sig vara katt och att jag kommer bli helt bra är de försvinner och när jag ätit medicinen...

Idag ska John o jag åka ut en sväng med syrran till Marieberg och gå på djuraffären och handla mat. För vi har äntligen fått lite pengar idag. Hurra hurra!!

Nu ska jag käka frulle...

2 kommentarer:

Tindra sa...

Åhhh tänker på dig gumms. hoppas du får veta va de beror på snart... Pusss

Nea sa...

nemen gumman! Vad läskigt att åka ambulans till sjukhuset =( Hoppas det snart blir bättre, tråkigt med fåglarna..=/ Pmen det viktigaste är ju att du mår bra! Puss <3 Love you!